Tidligere i vår lagde jeg disse næringsrike grønnsakssnacksene til hunden - og denne vil være perfekt å ha liggende i fryseren i sommer! Ikke bare er den sunn og næringsrik, men også perfekt kald godbit å gi hunden en varm sommerdag 🌞
Vil du se hvordan jeg gjorde det? Jeg har postet en video av det, og den finner du HER!
Dette er hvordan du gjør det, og hvorfor:
🥦 Kutter opp fersk brokkoli (både bukett og stilk) i små biter på ca 2-4mm. Lar de så ligge på benken i alt mellom 40-90 minutter på benken før tilberedning. Jo lengde, desto bedre!
Det som skjer når man kutter opp og så venter, er at sulforafan (en kraftig antioksidant, kjent for å bekjempe kreftceller) blir frigjort. Grunnen til at man må gjøre dette på forhånd, og ikke la hunden gjøre det selv, er fordi hundens kjeve ikke er bygd til å tygge bitene så små.
🥕 I mens vi venter på brokkolien, så koker jeg gulrøttene gode og møre. Kokte gulrøtter inneholder tre ganger så mye betakaroten (en antioksidant som er viktig for hundens syn) som rå gulrøtter! Deretter moser jeg de, og det kan enten gjøres for hånd eller med en stavmikser. Kokte gulrøtter er mye enklere for hunden å fordøye, enn rå.
🥘 Deretter damper (ikke koker) jeg brokkolien. Damping er den beste metoden for å bevare næringsstoffene, som samtidig gjør det enklere for hunden å ta opp næringen!
🫕 Jeg tilsatte litt vann og litt beinkraft i både gulrot-blandingen og brokkoli-blandingen, for å få de litt mer flytene (enklere å ha over i silikonformen), men dette er helt valgfritt!
🧊 Det siste er å fryse det, og jeg brukte silikonformen POTER, men andre alternativer er BEIN, FRUKT eller BABE. Og for å spare plass i fryseren så oppbevarer jeg de i den geniale SILIKONBOKSEN vår som rommer mye!
Har du spørsmål eller tilbakemelding? Kommenter under, send oss mail på mail@tasseladden eller melding på Instagram: @tasseladden.no.